Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Jemný tvarohový koláč videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. novembra 2020

Výborný a veľmi jednoduchý koláčik, ktorého príprava vám zaberie len pár minút. Hodí sa aj na slávnostnejšie chvíle :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/11/jemny-tvarohovy-kolacik.html?m=1

40 minút
na 180 °C
Jemný tvarohový koláč (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
250 g
2 ks
1  bal. (12 g)
štipka
Plnka:
750 g
2 ks
4 ks
200 g
2 bal.
6 dl
z 1/2 citróna
3 dl
1 bal.
Na sladký sneh:
4 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme jemné polomäkké cesto. Je to celkom obyčajné cesto na pité :-) Hotové dáme na 15 minút postáť do chladničky.

  2. 2

    Medzitým si na plnku najprv celkom do penista vyšľaháme 4 žĺtky a 2 vajcia s cukrom. Potom stále striedavo pridávame po troške ostatné prísady na plnku a poriadne vždy vymixujeme.

  3. 3

    Po 15-ich minútach cesto vyvaľkáme na veľkosť, ktorá je väčšia než plech, lebo cesto musí byť aj po bokoch. Cesto preložíme na plech vyložený papierom. Namiesto vaľkania si to môžeme kľudne aj zjednodušiť a jednoducho ho naťapkáme po kúskoch na plech :-) Môj plech má veľkosť 35 x 37 cm.

  4. 4

    Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a plech vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C na 30 minút. Po 30 minútach koláč vyberieme a rýchlo na vrch natrieme vyšľahanú penu z bielkov a cukru, ktorú sme si vopred pripravili. Plech vložíme naspäť do rúry ešte na 10 minút, aby sa nám s tou penou dopiekol. Po upečení necháme celkom vychladnúť. Kto chce, si ho môže po vychladnutí popolievať čokopolevou :-) Prajem dobrú chuť!!!

  5. 5

    Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy, si pozrite aj moje video :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube.

Diskusia k receptu

mamec
Tento som robievala, ale do cesta som dávala aj kakao a do tvarohu som nedávala citrónovú šťavu. Je to veľmi dobrý koláčik a dobre hovoríš, je taký slávnostnejší. Tú citrónovú šťavu si musím zapamätať, s tou to musí byť ešte lepšie :-)
cesminaz
@terinka @blissofplants @haji dakujem vám za milé komentíky :-) som rada, že ste nahliadli. @mamec aj tvoja verzia znie velmi dobre :-) Inak tá citrónová šťava zvýrazní chuť tvarohu, bude ešte lepší :-) @45678 Si zlatá, dakujem že si nakukla aj na blog :-) Pridaj prosím link na ten krémes. Pekný den všetkým :-)
mamec
Ešte som si spomenula, že som videla tento recept s pridaným ovocím, ale s akým si už nepamätám. Na cesto sa uložilo ovocie a zalialo plnkou.
cesminaz
@45678 (13.11.2020 18:30)

Vdaka za link, vôbec mi nevadí že si ho pridala :-) Sú naozaj velmi podobnê, s drobnými odlišnostami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia