Mandľový zákusok
Mandľový zákusok

Slonie slzy fotorecept

petullka - fotkapetullka, 10. novembra 2020
Slonie slzy (fotorecept)
Foto: petullka

Zvyčajne sa robia na klasický veľký plech zo 6 vajec, ja som spravila zo 4, aby bolo viac krému. A zase som použila svoje Zobraziť celý popisZvyčajne sa robia na klasický veľký plech zo 6 vajec, ja som spravila zo 4, aby bolo viac krému. A zase som použila svoje obľúbené mandle, takže kto neľúbi, tak si dá vlašské orechy.

12
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
2 kopcovité PL
1 kopcovitá PL
1 ČL
Plnka:
7 PL
2 bal.
4 PL
150 g (alebo vlašské orechy)
250 g (alebo maslo)
2 ks
 (nemusí byť)
Poleva:
100 g
20 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a nakoniec jemne varechou vmiešame sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môj plech mal 24x35 cm. Dáme piecť do vyhriatej rúry (15 minút na 180 °C).

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený korpus dáme (aj s papierom na pečenie) na vlhkú utierku a do stredu položíme napr. rolku s fóliou/alobalom (nie valček, lebo je ťažký) a opatrne prehneme cez stred a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť cca 30 minút (aby si korpus zapamätal tvar).

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko ohrejeme, rozpustíme v ňom vanilkový cukor a horúcim sparíme mandle (orechy). Heru vyšľaháme s cukrom a primiešame vychladnutú mandľovú (orechovú) zmes.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame hladký krém.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z korpusu stiahneme papier na pečenie, natrieme lekvár (zvyčajne sa nedáva, ale manžel ľúbi), natrieme krém (viac plnky v strede, aby obalila banány), položíme banány (tie by mali byť rovné, niekto odreže ohnuté konce, ja ich rukami narovnám “vystriem” a čo trčí, to odkusnem :-)) kúsok plnky si necháme na potretie povrchu pod čokoládu. No a nakoniec korpus prehneme, potrieme so zvyšnou plnkou, polejeme čokoládou rozpustenou s Cerou a olejom. Ozdobíme.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, mandlová verze se mi také líbí. Velmi chutné foto! Díky za inspiraci, jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia