Cuketové placky
Cuketové placky

Zemiakovo-cuketové placky

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 10. novembra 2020
Zemiakovo-cuketové placky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

300 g
250 g
1 ks
150 g
2 strúčiky
štipka
štipka
300 g
250 ml
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky a cuketu očistíme, nastrúhame a pridáme vajíčko, múku, soľ, rascu, čierne korenie, majorán a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmiešame a na panvici s olejom z cesta vyprážame placky z oboch strán.

  2. 2

    Oravskú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvičke. Bryndzu rozmiešame so smotanou.

  3. 3

    Na tanier poukladáme placky, posypeme ich nakrájanou červenou cibuľou, bryndzou a oravskou slaninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia