Pečená plnená tekvica
Pečená plnená tekvica

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 9. novembra 2020
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú menšie, aj jej tepelná úprava trvá kratšie.

4
porcie
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks menšia
500 g
500 g uvarená
200 g
100 g
150 g
1 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na olej dáme dusiť pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu a kvaku, osolíme a pridáme pretlačený cesnak. Keď je zmes mäkká, preložíme ju do misky, primiešame uvarenú ryžu, uvarenú fazuľu azuki a kukuričnú strúhanku.

  2. 2

    Tekvice hokkaido prekrojíme na štvrtiny, jemne vydlabeme a naplníme fazuľovou zmesou. Takto pripravené tekvicové lodičky vložíme do vymasteného plechu a dáme piecť na 180 stupňov, cca 25–30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia