Kelová polievka
Kelová polievka

Cavolo nero polievka

blissofplants - fotkablissofplants, 7. novembra 2020
3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1/4 ks
2 strúčiky
1 stonka
1
za hrsť (aj so šupkou)
5-6 listov (taliansky kel)
1 plechovka
2 l




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme nadrobno nakrájaný pór s cesnakom.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný stonkový zeler, zemiaky a vodu. Varíme zhruba 20 minút.

  3. 3

    Ochutíme, pridáme na menšie kúsky nakrájané listy cavolo nero, scedený cícer a varíme kým zemiaky a kel nezmäknú.

  4. 4

    Podľa chuti, možno pridať chilli papričky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia