Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Plnené zemiaky so slaninou videorecept

flysdelic - bez fotkyflysdelic, 6. novembra 2020
3
porcie
70 minút
príprava
Plnené zemiaky so slaninou (videorecept)
Foto: flysdelic

Suroviny

700 g veľké
200 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste ich neuvarili veľmi, bude sa vám s nimi zle pracovať.

  2. 2

    Zatiaľ čo sa varia zemiaky, na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa začne zlatavieť, pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu a restujeme ešte 5-7 min, cibuľku chceme mat jemne hnedú a slaninu pekne opraženú (žiadne škvarky :))

  3. 3

    Môžme zapnúť rúru, predhrejeme na 200 °C spodný a vrchný ohrev.

  4. 4

    Zemiaky máme uvarené, vychladnuté, môžeme ísť na to. Zemiaky prekrojíme na polovice, lyžicou vyberieme stred zemiaka, ktorý odložíme do misky. Takto postupujeme so všetkými zemiakmi.

  5. 5

    Vydlabané stredy zemiakov nastrúhame na strúhadle alebo popučíme vidličkou. Pridáme upraženu cibuľu so slaninou, na kocky nakrájanú červenú papriku, na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, celé dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Celu zmes poctivo premiešame.

  6. 6

    Do vydlabaných zemiakov dáme pripravenú plnku, pekne kopcom, nešetrite :) . Naplnené zemiaky poukladáme na plech a dáme piecť na stredný rošt do vyhriatej rúry na 20-30 min pri 200°C. Posledných pár minút môžete rošt zdvihnúť, vrch zemiakov sa pekne pripečie. Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia