Jablkové muffiny
Jablkové muffiny

Jablkové clafoutis v košíčkoch

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 5. novembra 2020
Jablkové clafoutis v košíčkoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 ks
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
2 ks
400 g
225 g
25 g
250 g (3,5 %)
350 g (35 %)
Okrem toho:
3 ks (odroda Granny Smith)




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suché ingrediencie zmiešame vo vysokej nádobe, pridáme mokré prísady a ponorným mixérom premiešame, aby sme dostali cestíčko. Namiesto tekvicovej múky môžete použiť aj akúkoľvek inú – makovú, fazuľovú, mandľovú atď.

  2. 2

    Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a obalíme v karameli z trstinového cukru, ktorý sme si medzičasom pripravili. K zmesi pridáme kúsok masla a štipku škorice.

  3. 3

    Cesto dáme do formy na muffiny a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch (bez ventilátora). Potom počas pečenia lyžicou naplníme jablkami a pokračujeme v pečení ešte 5–10 minút.

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad s jablky v karamelu se skořicí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia