Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Hovädzí vývar so zeleninou a s cviklovými haluškami

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 27. októbra 2020
Hovädzí vývar so zeleninou a s cviklovými haluškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 ml silný
200 g
100 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Z najemno postrúhanej cvikly, múky, vajíčka a soli urobíme cesto, z ktorého uvaríme halušky vo vriacej vode. Halušky scedíme.

  2. 2

    Z očistenej koreňovej zeleniny vykrojíme guľôčky alebo úhľadné kocky, ktoré sparíme vo vriacej vode.

  3. 3

    Halušky so zeleninou zalejeme vývarom a pred podávaním môžeme posypať bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia