Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Krémové tekvicové risotto

skatulka - fotkaskatulka, 1. októbra 2020
Krémové tekvicové risotto
Foto: skatulka

Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom. Tekvica hokaido je určite Zobraziť celý popisJeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom. Tekvica hokaido je určite moja najobľúbenejšia a nájdete ju u mňa vo viacerých receptoch na mojom instagrame @skatulkavkuchyni alebo na https://skatulkavkuchyni1.webnode.sk/.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1/2 ks
100 ml
1 l
2 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Časť rozmixujeme na pyré a časť necháme vcelku.

  2. 2

    Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.

    Krémové tekvicové risotto - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme tekvicové pyré a podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.

    Krémové tekvicové risotto - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájané kúsky upečenej tekvice a odstavíme. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo a nastrúhaný parmezán. Zamiešame a ihneď podávame.

    Krémové tekvicové risotto - obrázok 4

Diskusia k receptu

siuuu
Krémové risotto milujem - robievam ho v rôznych príchutiach, aj tekvicové - všetky sú super.
kavicka11
Dnes som robila na obed, chutí nám :-) ďakujem pekne za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia