Nutellový koláč
Nutellový koláč

Trojuholníky plné dobrôt fotorecept

petullka - fotkapetullka, 1. októbra 2020
Trojuholníky plné dobrôt (fotorecept)
Foto: petullka

Je to rýchle a chutné, chutí malým aj veľkým maškrtníkom.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. chladené
1 ks
8 ks
hrsť  posekané (nemusia byť)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame na trojuholníky. Zabudla som odfotiť to najpodstatnejšie, ako to nakrájať, tak som to nakreslila na papier. Ja to krájam pizza krájačom. Cesto najskôr preložím na polovicu na šírku, zase rozložím a preložím na polovicu na dĺžku a zase rozložím, aby som mala rovnomerné trojuholníky.

  2. 2

    Nakrájané trojuholníky poukladáme veľa seba (tak aby sa vzájomne dotýkali a prekrývali) do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie (použila som ten, v ktorom bolo zabalené cesto).

  3. 3

    Bohato potrieme Nutellou (ja som natrela dvomi natierkami).

    Trojuholníky plné dobrôt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okolo vnútorného obvodu posypeme orieškami či mandľovými plátkami, poukladáme na kolieska nakrájané banány a prepolené jahody.

    Trojuholníky plné dobrôt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Konce trojuholníkov prehneme smerom do stredu, potrieme celé rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút, kým cesto nie je zlatisté.

    Trojuholníky plné dobrôt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom už len nakrájame na trojuholníky.

    Trojuholníky plné dobrôt (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia