Čokoládová torta
Čokoládová torta

Torta s čokoládovými prstami videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 15. septembra 2020

Tak minulý týždeň vyhlásili, že od pondelka sa nemôžeme stretávať s viac než šiestimi osobami, tak sme sa na rýchlo rozhodli osláviť synove narodky Zobraziť celý popisTak minulý týždeň vyhlásili, že od pondelka sa nemôžeme stretávať s viac než šiestimi osobami, tak sme sa na rýchlo rozhodli osláviť synove narodky dopredu. Na poslednú chvíľu som rozmýšľala, čo rýchlo upiecť a Google mi navrhol toto. Synovi sa to veľmi páčilo a torta je tu.
Zdroj: Z YouTube

6-12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C
Torta s čokoládovými prstami (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

Korpusy:
3 ks
150 g
150 g
150 g izbovej teploty
1/2 ČL
1-2 PL
Plnka:
100 ml
30 g
Ganáž:
300 g tmavá
300 ml (33 %)
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Korpusy: Do misy dáme všetky suroviny okrem kakaa (to pridáme na konci iba do polovice cesta) a premiešame mixérom do jemného cesta. Maslo by malo byť izbovej teploty, aby sa dobre vymiešalo.

  2. 2

    Zapneme si rúru na 180 °C. Ja som použila dve formy s priemerom 16 cm. Ak použijete väčšie formy, urobte si viac cesta. Formy vytrieme maslom a vysypeme múkou. Polovicu cesta nalejeme do jednej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a kakaové cesto nalejeme do druhej formy.

  3. 3

    Pečieme na 180 °C na 25-30 minút. Upečené korpusy necháme poriadne vychladnúť. Ak chcete, aby sa vám s nimi ľahko pracovalo, po ochladnutí ich zabaľte do fólie a dajte do mrazničky na 30 minút.

  4. 4

    Šľahačková plnka: Medzitým si vymiešame smotanu s práškovým cukrom do husta.

  5. 5

    Kým korpusy chladnú, pripravíme ganáž. V panvici privedieme smotanu do bodu varu, ale nevaríme dlhšie. Do misky nakrájeme alebo polámeme čokoládu na malé kúsky, aby sa ľahko roztopila. Čokoládu zalejeme vriacou smotanou a necháme postáť 5-10 minút, až potom premiešame. Po premiešaní prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť do hustoty, s ktorou sa nám bude dobre pracovať. Na urýchlenie môžete dať chladničky/mrazničky.

  6. 6

    Vychladnutý svetlý korpus dáme na kruh/podložku s 0,5-1 cm väčším priemerom. Korpus potrieme džemom a šľahačkovou plnkou. Navrch položíme kakaový korpus. Tortu potrieme čokoládovou ganážou. Pozrite si moje video ako na to a ako urobiť na torte ostré hrany. Tortu som pripravila tým istým spôsobom ako vo vrchnom videu, iba ozdoba je iná. A je iba z dvoch korpusov, aby torta nebola vyššia ako čokoládové prsty.

  7. 7

    Hneď ako som dala ganáž, som na ňu prilepila Cadbury čokoládové prsty, ale môže sa použiť KitKat tým istým spôsobom.

    Torta s čokoládovými prstami (videorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch torty som rozdelila na 6 časti a vyplnila guľôčkami Maltesers, M&Ms a cukríkmi Skittles.

    Torta s čokoládovými prstami (videorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Torta bola rýchlovka, ale plná farieb. Syna veľmi potešila.

    Torta s čokoládovými prstami (videorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť.

    Torta s čokoládovými prstami (videorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia