Slané tyčinky
Slané tyčinky

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
12–15 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
4 vetvičky čerstvý
3 vetvičky čerstvý
1 KL
2 KL
500 g
10 g sušené
30 ml
260 ml
2 PL (biele a tmavé)




Postup

  1. 1

    Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, droždie, olivový olej a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto a necháme zakryté odstáť na teplom mieste cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do špirály tak, že uchopíme oba konce prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vopred predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút do zlatista. Počas pečenia môžeme ešte párkrát potrieť vodou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia