Hovädzie lasagne

saymona - fotkasaymona, 11. septembra 2020
Hovädzie lasagne
Foto: saymona

MILUJEM cestoviny. A toto je môj recept na lasagne. Vyskúšajte.

Suroviny

800 g mleté
2 ks
2-3 strúčiky
2 stonky
2 ks
2 ks
10 ks
 (bazalka, oregano, tymian
250 g (v konzerve)
2-3 PL
800 ml
 (alebo mozzarella)




Postup

  1. 1

    Najpr si vsetku zeleninu a sampinony nakrajam na male kocky. Potom na olivovom oleji osmahnem nakrajanu cibulu s cesnakom a pridam mlete maso. Ked sa maso zatiahne, pridam vsetku zeleninu so sampinonmi a zmes zalejem teplou vodou. Osolim, okorenim a varim okolo 30 minut.

  2. 2

    Potom pridam paradajky z konzervy a pretlak. Varim kolo 20 -30 minut, aby sa chute prepojili. Ku koncu pridam talianske bylinky podla chuti ako je bazalka, oregano, trocha tymianu.

  3. 3

    Uvarim si besamel a to tak, ze si dam varit mlieko a potom ho zahustim skrobom a osolim. Ja to robim od oka a niekedy pridam aj kocku masla na lepsiu chut.

  4. 4

    Do zapekacej misy zacinam vrstvit - trocha besamelu a platky cestovin (ja ich nevarim, pouzivam susene), maso, platky cestoviny, maso trocha nastrúhaného syra eidam alebo mozzarellu, platky cestoviny a vacsia davka besamelu navrch. Posypem syrom a bylinkami.

    Hovädzie lasagne - obrázok 4
  5. 5

    Dam piect do vyhriatej rury na 140 °C okolo 45 minut.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, který bych už konečně mohla zrealizovat. Nevím proč, ale lasagne jsem nikdy nedělala. A to je třeba změnit. Díky za nakopnutí, milá @saymona.
saymona
dakujem haji. tak je to trocha pracne a hlavne ked robis osobytne bezmliecne este premna :D mam o zabavu postarane
1x haji
emdy
Jedna rada. Ak sú sušené namočiť do vody nech zmäknú. Lepšie sa to potom ukladá a pri pečení ich tak nekrčí. Ale stojí za to vytiahnuť sroj na razance a spraviť si čerstvé. Je to 100 a 1
chorvatka
Rada by som pripomenula zacinajucim kuchtickam, ze mozno poouzit kvalitné susené lazane, ale besamelova omacka musi byt dost riedka, aby sa tie lazane v rure v nej uvarili. Samozrejme, takéto "vytvory" su lepsie na druhy den. Ja osobne pripravujem vo velkom pekaci a mrazimO Ohrievam ich na panvici podliate horucou vodou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia