Krémový zákusok
Krémový zákusok

Tosca rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. septembra 2020

Na tento víkend som upiekla Tosca rezy. Recept som dostala emailom, ale ako vždy upravila som ho podľa seba. Autor receptu asi netušil Zobraziť celý popisNa tento víkend som upiekla Tosca rezy. Recept som dostala emailom, ale ako vždy upravila som ho podľa seba. Autor receptu asi netušil keď ich pripravoval, že ak použije na vrch keksy ako posledné, hoci aj poliate čokoládovou polevou, budú sa pri krájaní lámať. Ja som to vyriešila tak, že som upiekla ešte jeden korpus, dala som ho na vrch a takto sa lámať vrch nebude. Inak sú to chutné rezy.

24
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Makovo-kokosový korpus:
7 ks
štipka
7 PL
100 g
100 g celý
100 g
1 KL
na špic noža
Piškótový korpus:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
800 ml
9 PL
7
100 g
1 bal
200 g
2 PL
Okrem toho:
200 g
1 kocka
6 PL
2 bal.




Postup

  1. 1

    Makovo-kokosový korpus: Vajcia som rozdelila. Žĺtky som si odložila bokom a k bielkom som pridala štipku soli. Vymiešala som tuhý sneh a počas miešania som pridávala po lyžici cukor.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešaný sneh som preložila do misy a preosiala som k nim múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou a zľahka som zmiešala všetko.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som celý mak.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som kokos. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala na plech a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a korpus sa piekol 10 min.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piškótový korpus: Pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som vajcia s cukrom do peny.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Cesto som vyliala na plech zarovnala a piekol sa tak isto ako prvý korpus 10 min. Oba som nechala chladiť na mriežke.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém: Odložené žĺtky som zmiešala s cukrom.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do rajnice som dala v mlieku vymiešanú detskú krupicu, a keď mlieko začalo vrieť, pridala som žĺtky a uvarila hustú kašu. Rajnicu som vložila do studenej vody a nechala kašu vychladiť.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vymiešala som maslo s vanilkovým cukrom do peny. Pridávala som do neho po lyžici vychladnutý žĺtkový puding. Napokon som pridala aj višňový likér a dobre vyšľahala. Krém som rozdelila na tri časti. Dve rovnaké, ktoré použijem do zákusku a jednu menšiu, ktorou budem zdobiť zákusok.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na podnos som uložila makovo-kokosový korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na lekvár som natrela polovicu krému.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na krém som ukladala do radu Marína keksy.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Keksy som natrela horúcim lekvárom.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na lekvár som natrela druhú polovicu krému a zakryla piškótovým korpusom. Takto dokončený koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť, potom som ho zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu z bielej a tmavej čokolády, zákusok som poliala a opäť uložila do chladničky stuhnúť.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Do odloženého krému som pridala 1 PL celého maku a vložila do cukrárskeho vrecka. Krájala som na rezy horúcim a mokrým nožom a ozdobila makovým krémom. Prajem vám dobrú chuť.

    Tosca rezy (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

45678
Ako vždy, obdivuhodné dielo vyšlo z pod Tvojich šikovných rúk @Izka , tie nedele musia mať u vás vždy sviatočný ráz, stravníci, či maskrtnici Ťa musia nosiť na rukach:-)... Tak bacha, aby si nepribrala ha ha... Pekný víkend celej rodinke.
mamec
Nádherné, elegantné, luxusné, ako všetky tvoje dielka. Priznám sa, chodím obdivovať, aj keď takéto zákusky ani nepečiem a v podstate aj jem iba zriedka. Teraz by som veru rada ochutnala, lebo si neviem predstaviť kombináciu maku s kokosom. Normálne si mi nasadila chrobáka do hlavy. Budem musieť skúsiť aspoň ten korpus!
mata3636
Zákusok, ako vždy, luxus. Len mne by spodný korpus nechutil. Mak aj kokos sú samy o sebe výrazné chute a takto spolu sa "bijú". Ale to je môj problém - :)
haji
Pěkný receptík, suroviny, postup, fotečky i servis. Krásná práce! O chuti nepochybuji a nechám si o tvých Tosca rezoch ve snu zdát. Milá Izi, díky za tvé recepty a přeji Požehnanou neděli!
izabella929
@45678 (5.9.2020 13:51)
Ďakujem za pochvalu, ale ja málokedy zjem viac ako jeden kúsok..často mi stačí ochutnať krém a korpus aby som vedela, aké to je..inak ma vôbec neláka, takže pribrať z toho nie je šanca..tvoj zákusok by som ochutnala aj možno viac..je to tak ako že obuvník chodí v bosí a cukrár iba obdivuje svoje dielo..ďakujem pekne za komentár..
izabella929
@mamec (5.9.2020 14:08)

Tento korpus vymysleli cukrári na kráľovskom dvore kráľovnej Sisi...inak ten zákusok som už piekla, aj ho tu mám...a verte mi že nič sa tam nebije, sú to skvelé chute tak ako to je..ďakujem pekne za komentár..
izabella929
@haji (5.9.2020 17:33)

Milá @haji , to vieš, že vždy niečo nové mi príde do schránky a teším sa, keď to vyskúšam a vydarí sa..samozrejme všetko pomením podľa svojho plechu a vkusu..ďakujem pekne za komentár a prajem požehnanú nedeľu..)
olinecka
Perfektné cesto dvoch chuti kokos, mak. Pečenie, ako vždy perfektná práca s perfektným výsledkom. Izka, chválim.
mamec
@izabella929 (5.9.2020 18:19)
Po dlhom čase som sa konečne odhodlala a skúsila som ten korpus. Nie síce tento recept, ale veľmi podobný hrnčekový. Polovicu maku som nahradila kokosom a musím s tebou súhlasiť, že nič sa tam nebije. Skôr by som povedala, že kokos cítiť veľmi slabo, dominantný je mak. Ja som to ešte doplnila slivkami a bolo to fajn.
izabella929
@mamec (17.10.2020 19:22)
Teší ma, že sa ti cesto tohto výborného zákusku páči..jednoznačne doporučujem každému...keď ho piekli na kráľovskom dvore kráľovnej Sisi, len musel byť len výborný...ďakujem pekne za komentár..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia