Pečené kura
Pečené kura

Kuriatko na dubových hoblinách s marinovaným baklažánom

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020
Kuriatko na dubových hoblinách s marinovaným baklažánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

2 ks (chované na kukurici)
10 g
100 g
2 ks
800 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kukuričné kuriatka rozdelíme na polovičky, ochutíme korením a necháme odležať. Pripravené kuriatka pečieme na miernom ohni na dubových hoblinách cca 1 hodinu.

  2. 2

    Baklažán nakrájame po dĺžke a necháme odležať v olivovom oleji a bylinkách. Grilujeme na grile z každej strany 1 minútu.

  3. 3

    Nové zemiaky osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Pečieme v mierne horúcej pahrebe. Opečené zemiaky premiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou a jemne popučíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak už len pohľadať tie kukuričné kuriatka a smelo do toho!......
emdy
Kukuričné kura je len marketingový mýtus :)))
emdy
@evanaaa (4.9.2020 18:39)

No to je ďalší prúser. :( v gastronomii je dub kyslý a horký. Takže len buk a ovocné stromy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia