Snehová torta
Snehová torta

Torta Ľadový vietor fotorecept

pn - fotkapn, 1. septembra 2020
Torta Ľadový vietor (fotorecept)
Foto: pn

Zase niečo z Chorvátska. Tentokrát ovocná torta, ktorá nesmie chýbať na slávnostnom stole.

3x50 minút
na 140 °C

Suroviny

Snehové korpusy:
12 ks
300 g
3 ks
3 PL
3 KL
Žĺtkový krém:
12 ks
150 g
500 ml
2 bal.
250 g
Šľahačkový krém:
500 ml
Na potretie celej torty:
300 ml
Okrem toho:
 (kivi, banány, lesné plody...)




Postup

  1. 1

    Zo 4 bielkov, 100 g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 1 kávovú lyžičku Gustinu a 1 KL octu. Do tortovej formy (priemer 26 cm) dáme papier na pečenie a vyšľahaný sneh dáme do formy. Vyhladíme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 140 °C na 50 minút. V rúre sa sneh nafúkne, ale potom spľasne. Takto pripravíme 3 snehové korpusy. Ja som dva piekla naraz, lebo mám rúru s ventilátorom.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtkový krém: Zo žĺtkov, cukru, mlieka a pudingu uvaríme puding, ktorý potom prikryjeme fóliou, aby sa na ňom nespravila šupka. Keď vychladne, pridáme maslo a krém dobre vymiešame.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šľahačkový krém: Vyšľaháme rastlinnú šľahačku.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si ovocie. Originál ovocie do tejto torty je kivi, banány a jahody. Ja som dnes dala banány, lesnú zmes a kivi. Vy môžete dať čo máte radi. Ja mám najradšej keď je celá jahodová. Robila som ju na objednávku, tak pani si ovocie vybrala sama. Na prvý korpus dáme 1/3 žĺtkového krému, naň poukladáme banány pokrájané na kolieska a na to 1/3 šľahačky. Na šľahačku položíme druhý korpus a pokračujeme vo vrstvení - krém, ovocie, šľahačka, tretí korpus, krém, ovocie a šľahačka. Dáme stuhnúť do chladničky.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Druhý deň som vyšľahala šľahačku a potrela celú tortu. Ozdobila som k narodeninám. Vy môžete dať na šľahačku ovocie, banány nedávajte lebo budú čierne. Jedna moja rada: Ak nechcete piecť tri korpusy, tak zo surovín pripravte jeden plát, dajte ho upiecť na plech. Keď je upečený, prekrojte ho na tri obdĺžniky. Plňte ako tortu a budete mať rezy.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Torta v reze.

    Torta Ľadový vietor (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Krása střídá nádheru! Velmi povedený recept, postup, fota a zvláště zdobení torty. Jsi velice šikovná, klobouk dolů. Děkuji za sdílení a už se těším na další tvoje recepty. Ať se daří!!
farbuska
No nádhera! Lenže podľa surovín a postupu musí byť aj chuťovo skvelá. nemyslím, že sa o ňu pokúsim (aj keď možno motyka raz vystrelí?), ale oceňujem takéto pekárske majstrovstvo. A veru by som taký kúsok aj rada ochutnala.
omacka
Krásna tortička a isto veľmi chutná. 👌👌👌




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia