Kačacie stehná
Kačacie stehná

Kačacie stehno v pahrebe s cibuľovou marmeládou

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 2. septembra 2020
Kačacie stehno v pahrebe s cibuľovou marmeládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
5 ks veľká
100 g
2 g
200 ml
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a necháme odležať. Do hlbokého hrnca dáme kačaciu masť a na ňu položíme stehná. Prikryjeme alobalom a necháme postáť v pahrebe 6 hodín.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame najemno, na panvici necháme skaramelizovať cukor a zamiešame doň cibuľu. Pridáme badián a červené víno a necháme prejsť pomalým varom, až kým nevznikne zmes s textúrou marmelády.

  3. 3

    Kačacie stehná necháme odkvapkať od masti a mäso otrháme od kosti. Ukladáme na krajce chleba spolu s cibuľovou marmeládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia