Rybacia nátierka
Rybacia nátierka

Rybacia nátierka - svieža a sýta fotorecept

egresh69 - bez fotkyegresh69, 29. augusta 2020
Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept)
Foto: egresh69

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás Zobraziť celý popisTáto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám. To super na nej je, že zakaždým bude iná. Nikdy sa vám nepodarí rovnaká ako minule, ale isto bude stále len a len lepšia :-)

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks (biela)
1/2 bal.
5 ks
2 konzervy
Na dochutenie:
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny. Pri výbere rybacích konzerv je základ rozmanitosť. Takže, každá iná. Osobne dávam šproty, sľeďa a sardinky. Vždy len v oleji, paradajkový nálev by rozbil chuť pomazánky.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začnime vložením masla do vody. Príjemne zmäkne a budete menej hundrať pri jeho vmiešavaní.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť vajcia. Na 10 minút. Dávam do vody polievkovú lyžicu octu, bráni to ich praskaniu.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľa. Nepochybujem, že ju viete majstrovsky nakrájať na jemno, ale teraz sa na to radšej vykašlite a nasekajte ju ako drevorubač. Má to svoje dôvody. Jemne nakrájaná by sa pri miešaní doslova rozbila, zato nahrubo nasekaná vám pri konzumácii príjemne chrupne medzi zubami a spraví nátierku sviežejšou. To čo teraz robíme je aj tak viac chlapské jedlo. Ale ani ženy ním nepohrdnú.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto som objavil v kredenci, ani neviem na čo to je, ale uľahčuje to krájanie vajíčok. Takže: prehrabte kredenc a ...

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K tomuto bodu som akosi nevedel pridať fotku, ale nevadí. Nájdite niekde staré noviny - hodia sa na zabalenie odpadu z makrely.

  7. 7

    Makrely zbavíme kože a kostí. Jemné rozobratie vám ušetrí kopu nervov pri vyťahovaní kostí. Postupujem tak, že makrelu si položím pozdĺžne a oddelím mäso rôznych farieb. Pri troche cviku vyberiete celú chrbticu aj s kosťami naraz. Ak však kúpite moc presušenú makrelu, tak vás s najväčšou pravdepodobnosťou trafí šľak. Btw, máte už spísaný závet? :-)

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do misky (takej väčšej, aby sa vám ľahšie miešalo) dáme všetky suroviny, t.j. mäso z makrely, sardinky, cibuľu, maslo. Dochucujem soľou, sardelovou pastou, kaviárovou pastou (nemusí byť), polievkovým korením, citrónovou šťavou.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Olej zo sardiniek - isto ho do misy nevylievajte celý. Poslúži vám na prípadné zriedenie konzistencie. Zdá sa vám moc suchá - prilejeme. Je tak akurát - vypijeme. Je zdravý. Hnusný, ale zdravý :-)

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Fáza miešania. Miešam vidličkou, je to skôr také pomalé prepasírovanie jednotlivých surovín. Niekoho bude lákať použiť mixér - je to síce ľahké, rýchle, ale výsledný efekt bude kaša, v ktorej sa všetky chute tak zlomia, že to nebude chutiť ani vášmu psovi. Miešanie vidličkou má aj ďalšiu výhodu. Objavíte kosti z makrely, ktoré vám pri oberaní mäsa unikli.

    Rybacia nátierka - svieža a sýta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nastupuje váš posledný pomocník - chladnička. Za noc pomazánka príjemne stuhne, chute sa navzájom prepletú a bude taká ako má byť. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

pivonka
Robievam rybaciu nátierku, máme ju veľmi radi, ale táto je trochu iná. Makrely akosi zmizli z pultov a keď sa k nej dostanem, s gustom si sadnem k tanieru a preberám kosti. Najbližšie sa vyzbrojím trpezlivosťou a skúsim nátierku podľa teba, ale len polovičnú dávku, takú dámsku. Ty máš riadnu chlapskú porciu.
Oceňujem kvalitný a dôkladný popis receptu.
kaya60
Toto je presne ukazka toho, ked chlapi varia so srdcom, potom aj z obycajnej natierky je zaujimavy recept, plus ocenujem ten vtipny a detailny popis, pekne fotky
spero
Vyzera dobre. :) Toho masla je polovica velkeho, alebo maleho balenia?
veruskaberuska1986
Ja namiesto masla dávam vaničku Lučiny, je chuťovo neutrálna, plus trochu horčice. A máme radi aj 1 obyčajné rybky v konzerve a 1 paradajkové.
dobravareska
tak na rybacej doslova fičím...robila som len z údenej ryby alebo z plechovky a táto kombinácia ma potešila...výborný nápad...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia