Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkové rezy

pivonka - fotkapivonka, 27. augusta 2020
Čučoriedkové rezy
Foto: Pivonka

Piekla som ho pre kolegov môjho zaťa keď mal meniny. Mali to byť rezy (v tomto horúcom lete) bez ťažkého maslového krému a Zobraziť celý popisPiekla som ho pre kolegov môjho zaťa keď mal meniny. Mali to byť rezy (v tomto horúcom lete) bez ťažkého maslového krému a šľahačky. Porozmýšľala som a skompilovala dva recepty. Základ tvorí základná tortová kakaová piškóta, ktorá sa mi veľmi osvedčila a je univerzálna na rezy aj torty a ja som ju už použila v recepte na parížske rezy (https://varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rezy/6232- recept.html). Na ňu som dala krém z receptu "Kravince" od @mojack (https://varecha.pravda.sk/recepty/kravince-fotorecept/17530-recept.html), ktorý nám veľmi chutí a primiešala som doň posledné čučoriedky z mrazničky. Vrch som ozdobila čokoládou. Výsledok mal taký úspech, že dcéra ma poprosila, aby som aj pre jej kolegov, keď bude mať sviatok, upiekla. Nuž upiekla a už boli aj čerstvé čučoriedky. Tento raz som aj stihla odfotiť.
Zdroj: Parížske rezy

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g (alebo olej)
140 g
50 g
6 ks
20 g
150 g
1/2 bal.
Plnka:
2 bal.
500 ml
2 bal.
250 g
150 g
120 g




Postup

  1. 1

    Kakaová piškóta: Ak dávame maslo, tak ho rozpustíme a necháme vychladnúť. Plech mal rozmer 36x30 cm. Vyložíme ho papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme maslom alebo olejom. Po upečení ide ľahšie dole. Preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.

  2. 2

    Polovicu práškového cukru, vanilkový cukor a žĺtky vyšľaháme. Všľaháme vychladnuté maslo alebo olej. Tiež vyšľaháme do tuha sneh z bielkov a postupne pridávame druhú polovicu cukru. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešame múku preosiatu spolu s kakaom a kypriacim práškom a sneh. Vymiešané cesto dáme na plech a pečieme cca 15 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Urobíme si plnku. Uvaríme puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatého klasu. Do ešte horúceho pudingu dávame kúsky masla a postupne všľaháme. Do vychladnutej hmoty všľaháme jemný tučný tvaroh. Tento raz som rum nepridala.

  4. 4

    Do krému vmiešame čučoriedky. Iste môže byť aj iné drobné ovocie ale mne sa tam práve čučoriedky veľmi páčia. Krém nanesieme na piškótu. Vrch ozdobíme čokoládou. Môžeme cícerkom postriekať rozpustenou čokoládou, alebo dať hoblinky čokolády či nastrúhať. Necháme dobre stuhnúť a krájame rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia