Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia na tekvicovom rizote

vio - fotkavio, 31. augusta 2020
Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Foto: Vio

Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto je jedna možnosť ako ju využiť.

5
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 hrnček
1 ks
0,5 l
1 dcl
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr očistíme a na malé kocky nakrájame tekvicu hokkaido, cibuľu takisto nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji. Pridáme tekvicu, chvíľu spolu posmažíme, osolíme a zalejeme vodou. Necháme variť do mäkka.

  2. 2

    Medzitým pripravíme kuracie prsia. Tie si očistíme, môžme aj narezať, tak sa aspoň rýchlejšie spravia, a jemne naklepeme. Ja to robím hánkami prstov. Poukladáme do misky, okoreníme, môžme použiť akékoľvek korenie alebo zmes korenia, premiešame, zalejeme olejom a dáme do chladničky.

  3. 3

    Keď už je tekvica mäkká, zlejeme vývar do misky a tekvicu rozmixujeme.

  4. 4

    Ryžu pripravujeme na spôsob talianského rizota. Ja používam obyčajnú guľatozrnnú. Ryžu opláchneme a dáme smažiť do hrnca s olejom. Chvíľu posmažíme, pridáme biele víno, premiešame a víno necháme odpariť. To sa odparí veľmi rýchlo. Potom hneď pridávame po žufankách vývar z tekvice tak, aby bola ryža tesne zaliata. Premiešame a necháme prikrytú, na miernom ohni, kým sa voda nevsiakne. Takto opakujeme, pokým ryža nie je skoro spravená. Vtedy ryžu vypneme a pridáme rozmixovanú tekvicu. Pridáme len toľko, nakoľko ho chceme mať krémové. Premiešame, prípadne dochutíme a na zaver ešte pridáme lyžicu masla. Takto bude rizoto ešte krémovejšie.

  5. 5

    Môj tip: Kuracie prsia smažím na suchej panvici na preloženom papieri na pečenie na miernom ohni. Tak, aby bol papier aj pod aj nad mäsom. Vtedy zostanú kuracie prsia šťavnaté :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia