Šošovica
Šošovica

Francúzska šošovica so zemiakovou kašou

blissofplants - fotkablissofplants, 14. augusta 2020
3-4
porcie
30-40 minút
príprava

Suroviny

200 g suchá francúzska
hrsť
1 ks veľká
1 ks
1 stonky
1 ks
2 strúčiky
2 PL
800 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu a stonkový zeler. Restujeme, kým zelenina nezmäkne.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme až kým je šošovica takmer mäkká. Dobre ochutíme.

  3. 3

    Pridáme hrášok a varíme, kým je šošovica a hrášok uvarená.

  4. 4

    Môžeme podávať so zemiakovou kašou a pečenými reďkovkami a cherry paradajkami, ktoré sme zapiekli v rúre približne 20 minút.

Diskusia k receptu

altyn
Aký je rozdiel medzi suchou francúzskou a slovenskou šošovicou? Bolo by dobré to uviesť, aby sme neuvarili zo slovenskej nejaký " paškvil"...
1x haji
haji
@altyn je to zelená šošovica :  www.bezva-zdravi.cz/lusteniny--obiloviny/cocka-zelena-franc...
Také jsem ji ještě neměla. Československá šošovica je šošovica hnědá. Podle mě by to šlo i zní udělat. Dlouho jsem odolávala červenej šošovici a teď ji miluji, je z ní vynikající polévka.
P.S. Vloni jsem si koupila pravou slovenskou hnědou čočku a nemá chybu!! Trefila jsem na ni v bezobalovém obchodě a byla jsem štěstím bez sebe.
blissofplants
@altyn (14.8.2020 18:37)

;) hehe, jasné mne viac chutí 'francúzska' ktorá sa nerozvarí, a chutí fakt výborne, vyskúšaj a daj vedieť..
altyn
@haji (14.8.2020 20:03)

Ďakujem veľmi pekne! Zase som o niečo múdrejší. A vieš že som ju už raz mal doma? Zdalo sa mi že je nejaká iná, ale keďže si všetko hneď dám do dózy a obal vyhodím, nemal som možnosť zistiť čo som to kúpil, omylom. Ale ja nenamáčam vopred ani hnedú šošovicu. Teraz sa po nej pozriem cielene...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia