Nepečený orechový zákusok
Nepečený orechový zákusok

Orechové mascarpone kocky v horkej čokoláde

Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 11. augusta 2020
Orechové mascarpone kocky v horkej čokoláde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
2 PL
250 g
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri a vložíme ich do misky. Primiešame rozdrvené orechy. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo, na záver do hmoty primiešame sušienkovo–orechovú zmes.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme kocky alebo trojuholníčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Koláčiky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.

  3. 3

    Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Stuhnuté kocky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Kocky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a navrchu posypeme nasekanými mandľami. Opäť dáme stuhnúť do chladu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia