Orechová nátierka
Orechová nátierka

Nátierka z kešu orechov

siuuu - fotkasiuuu, 5. augusta 2020
Nátierka z kešu orechov
Foto: siuuu

Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z kešu orechov. Priznám sa, že pred jej prípravou som Zobraziť celý popisKeď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z kešu orechov. Priznám sa, že pred jej prípravou som bola značne skeptická čo z toho vznikne, ale nakoniec som bola milo prekvapená. Nátierka je absolútne nenáročná na suroviny a prípravu, takže smelo do toho. Nápad je z internetu, kde som recept našla tuším pod názvom orechový syr - ochutila som podľa našich chutí.

8-10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
300 ml
Na ochutenie:




Postup

  1. 1

    Kešu oriešky zalejeme vodou a necháme odstáť aspoň 4 hodiny, ideálne celú noc. Na druhý deň vodu zlejeme, ale nevylievame, časť budeme potrebovať na zriedenie orieškovej hmoty pri mixovaní. Oriešky šupneme do mixéra a mixujeme, pričom zoškrabávame hmotu zo stien nádoby a postupne prilievame vodu, v ktorej boli oriešky namočené tak, aby sme docielili krémovú konzistenciu. Po zmixovaní dochutíme soľou, korením a prísadami podľa chuti.

  2. 2

    Ja som skúšala dve verzie - s čerstvými bylinkami, táto bola jemnej chuti, mne tam chýbala nejaká výraznejšia chuť - nabudúce pridám cesnak. Druhá verzia bola s mletou údenou paprikou, chilli a sušenými paradajkami - mne táto chutila kúsok viac. Na čerstvo opečenej hrianke chutili obe výborne a určite budem skúšať aj iné príchute.

Diskusia k receptu

farbuska
Kešu síce veľmi nemusím, ale iste sa bude dať spraviť z iných orechov. Je to zrejme čosi ako ochutené arašídové maslo?
siuuu
@farbuska (5.8.2020 13:02)

Arašidy majú výraznú chuť. Kešu boli po rozmixovaní bez chuti a prijali chuť dochucovadiel - ani nebolo veľmi poznať, že je to z orechov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia