Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový perník

janeg - fotkajaneg, 1. augusta 2020
Jablkový perník
Foto: janeg

Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do tretice.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
250 g
2 PL
400 g
1 bal.
600 g nastrúhané
1 PL
1 ČL
200 ml
Na vrch:
 (alebo mleté orechy)




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a prešľaháme. Pridáme zvyšné suroviny okrem jabĺk, vymiešame a až potom pridáme jablká. Netreba zlievať šťavu, práve naopak, pridajte aj tú, koláč bude vláčnejší. Ak sú jablká kyslé, pokojne prihoďte ešte lyžicu cukru alebo pol balíčka škoricového cukru.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Prepečenie skontrolujeme špáradlom.

  3. 3

    Hotový koláč môžeme podľa chuti potrieť džemom, posypať kokosom alebo orechmi, poprípade poliať roztopenou čokoládou. U nás dnes vyhral domáci čerešňový džem a vlašské orechy.

Diskusia k receptu

janeg
@haji (1.8.2020 20:08)

rum a orechy dávam do obyčajného, keď robím bez jabĺk
1x haji
drajan
Vyzerá mňamkovo, predpokladám, že je to rozpis na klasický veľký plech. Vyskúšam.
janeg
@drajan (3.8.2020 11:15)

áno, klasický veľký plech :) dúfam, že bude chutiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia