Štrúdľa
Štrúdľa

Ríbezľová štrúdľa s orechmi

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 30. júla 2020
Ríbezľová štrúdľa s orechmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 ml
1 PL
1 ks
štipka
štipka
1 PL
Plnka:
200 g mleté
200 g
300 g
300 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ocot s vodou dáme prevariť, necháme vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Tie potom postupne na látke alebo utierke rozvaľkáme na tenké pláty alebo ťaháme. Takto pripravené cesto pokvapkáme rozpustenou masťou.

  2. 2

    Na kraj, ktorý začneme rolovať, pozdĺžne dáme osladený tvaroh, popri ňom poukladáme ríbezle, tak aby ich po prekrojení štrúdle, bolo pekne vidieť. Celý plát posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a ríbezľami. Opäť pokvapkáme masťou a pomocou látky pod cestom začneme závin rolovať. Jemne ho prenesieme na plech s papierom. Podobne naplníme aj ostatné cestá, plniť môžeme podľa chuti aj makom, orechmi, čerešňami alebo strúhanými jablkami.

  3. 3

    Nakoniec štrúdle na plechu potrieme masťou a dáme piecť. Pečieme asi 20–30 minút dozlatista pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia