Quesadilla s avokádom a so štipľavým dipom

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020
Quesadilla s avokádom a so štipľavým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
2 ks
250 g (Manchego)
300 g
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Na mierne rozohriatej panvici opečieme z jednej strany tortillovú placku. Potom ju otočíme, na polovicu natrieme guacamole a naukladáme na plátky nakrájané avokádo a cherry paradajky. Posypeme postrúhaným syrom.

  2. 2

    Placku preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, aby sa syr rozpustil a spojil obidve strany. Opečenú tortillu vyberieme z panvice a nakrájame na trojuholníky.

  3. 3

    V miske zmiešame créme fraiche, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a nadrobno nasekané papričky. Nakoniec posypeme koriandrovou vňaťou a podávame k opečenej plnenej tortille.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia