Gnocchi so šunkovou omáčkou

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
Gnocchi so šunkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
170 g
1 ks
100 g
180 g (talianska šunka)
200 g
150 g
250 g
500 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme múku, žĺtok, štipku strúhaného muškátového orieška, soľ a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z pripraveného cesta vyvaľkáme 1 cm hrubé šúľky, ktoré rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvoríme oválne gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.

  3. 3

    V kastróle roztopíme maslo, pridáme nakrájané prosciutto crudo, hrášok, cherry paradajky, minútu opražíme a podľa chuti osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou na varenie. Prevaríme a pridáme scedené gnocchi, strúhaný parmezán a dobre premiešame. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia