Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Krémové rezy s jahodami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 20. júna 2020
Krémové rezy s jahodami (fotorecept)
Foto: olinecka

Jemná chuť plná jahôd. Nenáročné pečenie, ktoré zvládne aj začiatočník.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 l
5-6 PL
3 bal. (v prášku)
2 ks
štipka
podľa potreby
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Krémové rezy s jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Cesto vytiahneme aj na boky, aby potom plnka nevytiekla. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme piškóty plochou stranou nadol. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a poukladáme pomedzi piškóty, viď foto.

    Krémové rezy s jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mlieku, do ktorého pridáme cukor a aj štipku soli, uvaríme puding podľa návodu na obale. Následne vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame ho do vychladnutého pudingu.

    Krémové rezy s jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pudingový krém rovnomerne rozotrieme na piškóty s jahodami. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, valčekom prenesieme na pudingovú plnku. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 30- 35 minút do zlatista.

    Krémové rezy s jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme hotový múčnik vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.

    Krémové rezy s jahodami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Jednoduché veci sú najlepšie a platí to aj o tomto dezertíku, @olinecka , dobre si to vymyslela, aj ten sneh do pudingu, by ma nenapadol....ukladám si recept.
haji
@evanaaa (21.6.2020 17:51)
Blahé paměti byly na každém pytlíku pudinku recepty - na bábovku a také na jemné pudinky - přidáním másla, také žloutku či našlehaného bílku. Jeden ani není tak starý, ale pamatuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia