Jahodový sirup
Jahodový sirup

Jahodový sirup fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. júna 2020
Jahodový sirup (fotorecept)
Foto: olinecka

Opäť sezóna zavárania, sirup zo svojej úrody do špajze, pochúťka v zime do čaju. Jednoduchá príprava aj pre začiatočníkov.

40 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg čerstvé
2 l studená
3 ČL
2 kg




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jahody, ktoré viackrát umyjeme vo vode a necháme odkvapkať. Väčšie jahody prekrojíme na menšie kúsky. Dáme do väčšej misy, ešte trocha popučíme, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Necháme 24 hodín odstáť.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 24 hodinách precedíme, nepasírujeme!!! Šťavu dáme do hrnca, pridáme cukor, privedieme do varu. Povaríme 5-10 minút, pozberáme penu, naplníme fľaše ešte za horúca. Uzatvoríme, zakryjeme utierkou alebo dekou.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zvyšku jahôd niečo pripravím. Naša úroda, naše malé políčko.

    Jahodový sirup (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný receptík - sirup som ešte neskúšala. Tento rok už nebude asi toľko jahôd, ale ukladám a nabudúce vyskúšam.
izabella929
Šikovná si veľmi ,,,mám rada jahody no sirup nerobievam ...teraz som robila lekvár a robievam aj džemy. .musí to byť veľmi chutný sirup...
zolik
Krasne policko, aj sirup je urcite dobry, ale mne sa velmi paci Tvoje Jahodovisko.
zolik
Krasne policko, aj sirup je urcite dobry, ale mne sa velmi paci Tvoje Jahodovisko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia