Jahodové makrónky

siuuu - fotkasiuuu, 14. júna 2020
Jahodové makrónky
Foto: siuuu

Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne sú škrupinky takmer dokonale hladké.

25-30 ks
porcií
20 minút
príprava
16-18 minút
na 140-145 °C

Suroviny

95 g
95 g
95 g (alebo krupicový)
2 x 35 g
30 g
štipka
1-2 kvapky
Jahodová ganache:
50 g
150 g
1-2 kvapky (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Mandľovú múku a práškový cukor premixujeme a 2x preosejeme. Pridáme 35 g bielok (nevyšľahaný), kvapku červenej potravinárskej farby a zmiešame na pastu. Odložíme bokom.

  2. 2

    Krupicový alebo kryštálový cukor a vodu zvaríme na sirup. Medzitým šľaháme druhý 35 g bielok so štipkou soli na sneh. Keď má cukrový sirup 114 °C, pomaličky ho po stene misy za stáleho šľahania (na nižších otáčkach) prilievame k vyšľahanému bielku, pridáme potravinársku farbu a cca 3-4 minúty šľaháme, pokiaľ nevznikne hustá lesklá hmota.

  3. 3

    Túto snehovú hmotu potom na 3x primiešame stierkou k mandľovo-cukrovej paste. Celú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech striekame makrónky. Ja robím na silikónovej podložke. Necháme pár minút zaschnúť (pokiaľ sa nezohreje rúra) a pečieme v rúre zohriatej na 140 °C cca 16-18 minút (funkcia ventilátor). Upečené vyberieme von a necháme na podložke úplne vychladnúť.

  4. 4

    Na ganache zohrejeme jahodové pyré až k bodu varu a horúcim zalejeme polámanú bielu čokoládu. Necháme 1-2 minúty postáť a rozmiešame na hladkú zmes. Dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou, necháme zachladiť na požadovanú hustotu a plníme makrónky. Ja som pridala aj kvapku potravinárskej farby, pretože ganache bola príliš bledá.

    Jahodové makrónky - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Makrónky, máš nádherné !!!!
Nie je ľahké ich urobiť takto pekne-perfektne. Pamätám si,že makrónky som viac krát urobila veľmi nevydarené.Až postupne som prišla na to,ako na ne. /Dali mi zabrať /.
Teraz je to už rutina.No veru jahodové som ešte nerobila.
Ďakujem za pekný recept.
alexdidi
Prekrásne. Len čo som zbadala foto, hneď som vedela, že je od teba.Šikulka.
1x siuuu
siuuu
@siuuu (17.6.2020 00:50)

Ďakujem ... ja sa zasa nechytám na rezy ... iba sa vždy kochám na fotečkách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia