Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Grilované zemiaky v slaninke so syrovou a s mäsovou plnkou

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020
Grilované zemiaky v slaninke so syrovou a s mäsovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

10 ks väčšie
40 plátkov
300 g (párok, klobása, údené mäso)
300 g (niva, čedar, môže byť aj bryndza)
200 g
500 g
50 g




Postup

  1. 1

    Umyté a v šupe do polomäkka uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Pozdĺžne ich rozrežeme a vnútro vydlabeme.

  2. 2

    Nastrúhaný syr a polovicu nasekanej cibuľky zmiešame s polovicou vydlabaných zemiakov. Ochutíme korením a soľou. Údeninu najemno nakrájame, zmiešame so zvyškom cibuľky a vydlabaných zemiakov, dochutíme.

  3. 3

    Zemiakové „lodičky“ naplníme syrovou a údeninovou zmesou a obalíme v plátkoch slaninky. Grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá. Podávame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali nakrájanú nasekanú pažítku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia