Grilované tofu
Grilované tofu

Grilované tofu s mrkvovo-orechovým šalátom

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
Grilované tofu s mrkvovo-orechovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
5 PL
5 PL
1 ČL
3 PL
 (podľa chuti)
2-3 ks
z 1/2 citróna
 (podľa chuti)
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, mletú červenú papriku, karí a olej. Do tejto marinády poukladáme nakrájané tofu a necháme v chlade 2 hodiny.

  2. 2

    Šalát: Mrkvu očistíme a škrabkou nakrájame na pásiky, pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme cukor podľa chuti a premiešame. Cibuľku a kešu oriešky nasekáme a pridáme do šalátu.

  3. 3

    Namarinované tofu grilujeme pomaly približne 10 minút po oboch stranách, aby sa vytvorila kôrka. Pri servírovaní posypeme nasekanou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia