Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč

altyn - bez fotkyaltyn, 2. júna 2020
Bezlepkový čokoládový koláč
Foto: altyn

Kúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol. Zobraziť celý popisKúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol. Všetkým chutil, tak ak sa rozhodnete ho vyskúšať, verím, že bude chutiť aj Vám.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

140 g
150 g
120 g
100 g
6 ks
1 ČL
 štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pridávam foto múky, aby bezlepkáči vedeli, ktorú múku som to kúpil. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a rozmiešame. Necháme vychladnúť.

    Bezlepkový čokoládový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme do tuha. Potom pridáme cukor a znova vyšľaháme.

  3. 3

    Preosiatu ryžovú múku s kypriacim práškom a štipkou soli vmiešame do roztopenej čokolády a dobre vymiešame, aby neboli hrudky. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  4. 4

    Nalejeme do tortovej formy s priemerom 25 cm, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.

  5. 5

    Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom posypeme podľa chuti práškovým cukrom a kakaom. Ja som neposypal a bolo to dobré aj tak.

Diskusia k receptu

altyn
@olinecka (2.6.2020 17:04)

Ďakujem. Áno, dobrota to je, len som chcel posunúť dobrý recept práve tým ktorí obyčajnú múku nemôžu. A túto som kúpil v Bille, bežný obchod, netreba sa naháňať po špeciálnych obchodoch. :-)))
frezia68
@Altyn : Kde je horká čokoláda,to je dobrota :-) a ja určite vyskúšam ,hoci len z 1/2 dávky,ako muffiny.Lebo kilá nepustia,ale chute robíš.
1x haji
altyn
@frezia68 (3.6.2020 05:11)

Na teba som myslel keď som sa rozhodoval či si recept uložím len pre seba alebo ho zverejním. Dúfal som že sa ti bude páčiť. Môžeš ubrať cukor, aj ja nabudúce dám menej. Aj tak bude dosť sladké. A nad maffinami som tiež rozmýšľal ale nemal som košíčky a chcel som sa vyhnúť následnému umývaniu... Lenivosť zvíťazila:-)))
haji
Pěkný a vděčný receptík, bezlepková srdce se radují. @altyn jsi šikovný a vidím, že experiment je ti blízký. Také se snažím vzdálit mytí zbytečného nádobí, i tak si ho umím kupu narobit. Měj krásný den! Díky za sdílení.
frezia68
Ďakujem, @Altyn , všade cukor uberám.Potešil si,že si sa podelil,hoci vieš,že pečiem zriedka a sladké obchádzam :-).
altyn
@tiginko (5.6.2020 23:15)

Ďakujem, pečiem len občas, keď čakám návštevníkov. Sladké moc nemusím, ale tento krát som mal chuť, takže aby som mohol aj ja si dať, urobil som takto, bezlepkovo. No a ušiel sa mi jeden kúsok... :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia