Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Klobásové mäso z pohára fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 28. mája 2020
Klobásové mäso z pohára (fotorecept)
Foto: kvakac

Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to podarilo. Toto mäso mám najradšej na hriankach. No dá Zobraziť celý popisTakéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to podarilo. Toto mäso mám najradšej na hriankach. No dá sa použiť do kapustnice, fazuľovice, hrachovice, alebo len s chlebom v horách. No aj s rôznymi prílohami na obed, či večeru. Je to robené v pomalom hrnci.

12 - 15
porcií
15 minút
príprava
420 minút
na 90-97 °C

Suroviny

2000 g
500 g
10 g
15 g
10 g
20 g
10 g
1 PL
1 KL
40 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso a slaninu zomelieme na šajbe oka 8 mm. Pridáme všetky koreniny aj vodu a premiešame. Vložíme do pomalého hrnca a zapneme LOW na osem hodín.

    Klobásové mäso z pohára (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zhruba po 7 - 7,5 hodine odoberieme trochu na plytkú nádobu a urobíme proba schtelung či nám pekne stuhne. Toto je miska postavená na kant a pekne to spolu drží. To znamená, že je to hotové.

    Klobásové mäso z pohára (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ponaberáme do pohárov a pekne zavrieme viečkami. Necháme v chlade ochladiť a potom postáť aspoň na 12 hodín. Teraz zaleží na akú dlhu dobu to uložíme. Tak na týždeň až dva to stačí aj takto v chladničke. Pokiaľ na dlhšie, odporúčam to dať do pary na hodinu a na druhý deň ešte raz na hodinu. Základ je však čistý pohár a viečko.

    Klobásové mäso z pohára (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme ochutnávať. Nejaké uhorky, cibuľu, feferóny a chleba. Viacero skôr narodených ľudí to koštovalo a ľúbilo sa im to, že je to dokonca lepšie ako bolo kedysi. Keď máme posedenie na dvore pod jaseňom, tak je to ohromné na topeničky. Táto várka ide kamarátovi na oslavu, pokiaľ bude guláš uvarený. Z tejto dávky vyšlo sedem pohárov 330 gramových.

    Klobásové mäso z pohára (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tomeska
Robila som vlani, ale nie v pom. hrnci (ten nemám), ale surové do pohárov a potom varit'. Je to výborná vec ( to maso) na mnoho použití, a hlavne ked' príde nečakaná návšteva . Tak mátš rýchlo nachystané pohostenie. Chystám sa na druhú várku, ale teraz to bude bez papriky.
Ak to skúsim podla teba, mohla by som robit' na plechu v trúbe na nízkej teplote. Hokus pokus, uvidím, čo z toho bude. Dík za tip.
kvakac
@farbuska (28.5.2020 21:55)

Vďaka za koment. Sny sa vydarili? Ja sa tiež snažím sem večer nechodiť, ale keď to niekedy samé mi to naskočí. Tak len jedným očkom pozriem a potom pleštím obe očí na dobroty ako púk.
kvakac
@tomeska (28.5.2020 23:15)

Vďaka za koment. Ja keby som to robil rúre pri nízkej teplote, tak nie na plechu, ale v delimano hrnci s pokrievkou. Tým by to dosiahlo podobný efekt. Paprika a cesnak dávajú tomu správnu chuť a bez nej to bude iná chuť. To je môj názor. Zaleží len na tebe ako sa rozhodneš.
kimlo
Dobrá vec toto... ešte som to nerobil ale kupujem takéto mäso v konzervách od jedného súkromníka-mäsiara, má to široké použitie, už len tak natreté na chlebe alebo hrianke.
haji
Viděla jsem recept včera pozdě večer a nešlo psát, takové recepty vkládat večer je čistá provokace. Po chuti mi naskočil hlad. Tož díky!
Moc pěkný receptík, jako obvykle, milý @kvakac , "jedeš"! S radostí bych dala testovací vzoreček. Krásná práce, prudce jedlé fotečky!
kvakac
@haji (29.5.2020 11:36)

A ja som to pridával večer v dobrej viere, že už bude každý spať a nebudem zbytočne dráždiť. No teraz vidím, že aj iný zaháňajú hlad aspoň pozeraním na jedla, ako ja.
kvakac
@terinka55 (29.5.2020 14:44)

Vďaka za koment. Ja rád brnkám na strunu, hej dzunu nu nu. No vážne dedo toľko o tom básnil, tak som to toľko skúšal až podarilo sa. Ten bol môj kontrolný orgán a jeho kamaráti. Potom nám to zachutilo, tak to robíme. Viem čo si do toho dám a hlavne - chutí nám.
lupomaniak
Zdravim,chcem si to skusit spravit,no nechapem ako bolo myslene dat do pary ak by som to chcel na dlzsie,bdaka za vysvetlenie, inac..... super recepty
1x kvakac
kvakac
@Lupomaniak to je myslené ako keď zaváraš, niečo domá, napr. uhorky atď. Pretože je to mäso tak sa to dáva raz a o 24 hodín druhý krát. U nás sa to obyčajne minie do dvoch týždňov. Do polievok je to ohromné napríklad do kapustnice dám kyslú kapustu, zemiaky a jeden pohár tohto mäsa a je polievka ako lusk. Veľmi to skráti varenie a je to už podstate ochutené.
rubyrom
Tak toto je skvělé! Vůbec to neznám, budu muset vyzkoušet. Děkuji za inspiraci!
1x kvakac
sracz
Tak takéto niečo smiem, musím a rozhodne vyskúšam. V tunajších teplotných podmienkach, medzi kaktusami, mám problém s uskladňovaním aj ovocia a zeleniny, nieto ešte mäsa, ale ja už na niečo prídem. Ďakujem Ti "Kvako" kamarát a želám furtom pevné zdravie a móóóre dobrých nápadov!
1x kvakac
kvakac
@sracz (30.5.2020 18:39)

Vďaka za koment a želanie. Ja mám ešte jednú staršiu chladničku a do tej dávam, len takéto dobroty.
skotova
Připravovala jsem něco podobné v době "koronavirových prázdnin" jako terapii, abych se z toho nezbláznila. Nemohu dát odkaz, protože jsem to na svých stránkách ještě nepuplikovala. Já jsem to dělala 6,5 hodiny a pak mixovala do hladka. Ještě jsem přidala nasekané pistácie a brusinky. Pak jsem sterilizovala. Rozeslala jsem to po rodině a pro velký úspěch jsem to ještě několikrát zopakovala.
1x kvakac
kvakac
@skotova (31.5.2020 18:47)

Vďaka za koment. Ja som raz mixoval, nebolo to zle, ale máme radšej takéto hrubozrnné.
lupomaniak
@tomeska (28.5.2020 23:15)

Ahoj tomeska,chcem sa opytat na klkych st a ako dlho si to surove klobasove meso varila. Chcem to skusit a tiez nemam pomaly hrniec,dik
kvakac
@lupomaniak (20.1.2021 17:00)

Neviem čo čakáš za odpoveď? Preto som volil pomalý hrniec, lebo je to treba robiť na 95°C. To aby sa to pomalý varilo a neprihorelo a ta surová slanina sa musí väčšina roztopiť. Musí to potom pekne stuhnúť a voda sa musí vypariť . Vieš si predstaviť, ako budeš sledovať teplotu pod 100°C a stále miešať aspoň štyri hodiny, aby to nepripálilo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia