Nepečený slivkový zákusok
Nepečený slivkový zákusok

Nepečený dezert zo slivkového pyré

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 27. mája 2020
Nepečený dezert zo slivkového pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

100 g
100 g
40 g
10 g
100 g
10 g
2 g
50 g
15 g
Tvarohový krém:
300 g
250 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Smotanu, mascarpone, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme k varu. Oheň vypneme a zmes necháme 20 minút odstáť. Medzitým namočíme želatínu do studenej vody. Do smotanovej zmesi pridáme citrónovú šťavu a slivkové pyré. Dobre všetko premiešame a prepasírujeme cez jemné cedidlo. Pridáme rozpustenú želatínu a dobre rozmiešame.

  2. 2

    Sušienky rozmixujeme s maslom. Pripravíme silikónové formy obdĺžnikového tvaru a na spodok natlačíme polovičnú časť sušienkovej zmesi. Nalejeme slivkovú zmes a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnuté vyberieme a na vrch dáme druhú časť rozmixovaných sušienok s maslom.

  3. 3

    Tvarohový krém: Tvaroh dáme na noc odkvapkať do cedidla vystlaného papierom, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Potom tvaroh vyšľaháme s nastrúhanou citrónovou kôrou a cukrom a vložíme do striekacieho vrecúška. Tvarohovým krémom ozdobíme dezert.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia