Bezmliečne venčeky

saymona - fotkasaymona, 23. mája 2020
Bezmliečne venčeky
Foto: saymona

Konečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky. Samozrejme, že chuť je troška inakšia ako originál, ale každý s alergiou na mlieko (a aj Zobraziť celý popisKonečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky. Samozrejme, že chuť je troška inakšia ako originál, ale každý s alergiou na mlieko (a aj bežnej) ich ocení. Vyskúšajte.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

90 g
4 ks
250 ml
140 g
Krém:
500 ml
2 bal.
2/3 bal.
 (alebo vanilková esencia)
150 g
4 PL (alebo rumová esencia)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, pridáme margarín so soľou a varíme na miernom ohni pokiaľ sa tuk nerozpustí. Potom pridáme múku a vareškou cesto miešame - odpaľujeme. Keď je cesto hotové, stiahnem z ohňa a nechám vychladnúť. Keď cesto vychladne postupne doň po jednom zašľahám vajcia.

  2. 2

    Cesto preložím do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujem venčeky. Pred tým ako ich dám do vyhriatej rúry, pokvapkám ich vodou a potom pečiem vo vyhriatej rúre na 200 °C okolo 20 minút. Rúru počas pečenia neotváram! Upečené venčeky nechám vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, cukru, dužiny vyškriabanej z vanilkového struku a Zlatého klasu uvarím puding a nechám vychladnúť. Potom do pudingu zašľahám margarín s rumom.

  4. 4

    Vychladnuté venčeky rozkrojím na polovice a naplním krémom. A hotové venčeky kradneme z tácky :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Obdivuhodné venčeky, poklona za odvahu i zpracování, pěkný receptík. Jsi šikulka! Chválabohu intoleranci na mléko nemám, věřím, že to tak i zůstane.
saymona
@haji (24.5.2020 19:26)
Dakujem krasne. Alergiu mam uz vyse 2 roky a zaciatky boly dost krute az pokial som si neskombinovala ingrediencie aby vyhovovaly vsetkym.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia