Bezlepkové rožky
Bezlepkové rožky

Bezlepkové rožky na prípravu hotdogov

novalim - fotkanovalim, 22. mája 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové rožky na prípravu hotdogov
Foto: novalim

Je čas výletov do prírody a kto by sa na výlete nepotešil dobrému proviantu z batôžka? Upečte si tieto skvelé bezlepkové rožky a pripravte Zobraziť celý popisJe čas výletov do prírody a kto by sa na výlete nepotešil dobrému proviantu z batôžka? Upečte si tieto skvelé bezlepkové rožky a pripravte si domáce párky v rožku – hotdogy. Z jednej dávky vám vyjde 6 rožkov.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-rozky-pripravu-hotdogu/

6
porcií
75 minút
príprava
18-20 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
200 ml
30 g (alebo rastlinný tuk do cesta)
20 g (alebo 1 bal. sušeného)
1 PL (kopcovitá)
1 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL
Na potretie:
1 ks (môžeme nahradiť mliekom)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do teplého (nie horúceho) mlieka dáme lyžičku cukru a droždie, rozmiešame, kým sa nerozpustí a pri izbovej teplote necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Vo väčšej mise premiešame bezgluténovú múku Promix ALFA s tapiokovým škrobom a soľou, pridáme vajce, žĺtok, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a pripravený kvások.

  3. 3

    Pomocou mixéra s hnetacími metličkami miesime cesto po dobu 5 minút (dĺžka miesenia je dôležitá, preto ju odporúčame dodržať). Vymiesené cesto postriekame vodou, misu prikryjeme igelitom a necháme pri izbovej teplote vykysnúť (počas teplého dňa to pôjde rýchlo).

  4. 4

    Vykysnuté cesto si teraz dáme do zdobiaceho igelitového vrecka alebo väčšieho pevného igelitového sáčku, odstrihneme špičku tak, aby sme mali otvor s priemerom asi 2,5-3 cm. Pomocou zdobiaceho vrecka nanášame na plech vystlaný papierom rožky o dĺžke asi 12-15 cm a potom mokrou rukou začistíme okraje rožkov.

  5. 5

    Rožky na plechu postriekame vodou, prikryjeme igelitom a necháme ešte aspoň 15-20 minút podkysnúť.

  6. 6

    Medzitým rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

  7. 7

    Nakysnuté rožky potrieme buď mliekom alebo rozšľahaným vajíčkom, posypme sezamovými semienkami a pečieme v dobre rozohriatej rúre asi 18-20 minút do zlatista.

  8. 8

    Po dopečení rožky ešte raz postriekame vodou a prikryjeme vlhkou čistou utierkou. Necháme ich úplne vychladnúť, až potom ich rozrežeme.

  9. 9

    Podávame ich s párkom, kyslými uhorkami, cibuľkou, šalátom, kečupom či horčicou.

    Bezlepkové rožky na prípravu hotdogov - obrázok 9
  10. 10

    Rožky sa dajú aj dobre zamraziť, hneď po vychladnutí ich dáme do uzatvárateľného sáčku, odsajeme vzduch a zamrazíme. Po rozmrazení ich pred použitím môžeme postriekané vodou vložiť na 5 minút do rozohriatej rúry, budú chutiť ako čerstvo napečené.

Diskusia k receptu