Hubová nátierka
Hubová nátierka

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 20. mája 2020
Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Hubová nátierka:
200 g
10 g
2 strúčiky
1 PL
1 PL
7 PL
1 PL
2 PL nasekaná
Paradajkové bagety:
750 g
40 g
1 PL
200 g odkvapkané
trocha
400 ml




Postup

  1. 1

    Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky rozmixujeme na pyré. Do nádoby dáme 500 g múky, soľ, trocha oleja z odkvapkaných paradajok, rozmixované paradajky a rozpustené droždie s vodou. Všetko dobre vymiešame, cesto by malo byť relatívne riedke. Necháme prikryté odstáť 45 minút. Potom primiešame postupne zvyšok múky a cesto premiesime. Nesmie sa lepiť, ale ani nesmie byť tuhé.

  2. 2

    Potom cesto prerežeme na polovicu a vyformujeme dve bagety, ktoré necháme ďalších 45 minút na teplom mieste odstáť. Nakoniec narežeme na povrchu a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 30 minút.

  3. 3

    Nátierka: Šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olivový olej, necháme rozpáliť a spolu orestujeme. Sušené hríby zomelieme v mixéri na prach. Nakrájané šampiňóny ochutíme hríbovým prachom, soľou a korením, pridáme citrónovú šťavu a majorán. Huby vložíme do mixéra, pridáme creme fraiche, olivový olej a petržlenovú vňať a jemne premixujeme.

  4. 4

    Vychladenú upečenú bagetu nakrájame na plátky a na rošte pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi sedem minút. Podávame k hubovej nátierke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia