Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Falošná husacia/kačacia pečeň

editamarkos - fotkaeditamarkos, 11. mája 2020

Recept sme našli v knihe od Jiřiny Stoklasovej: Přijďte k nám na večeři! V knihe ho uviedla Naďa Konvalinková.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 ml
4 ks
1 ČL
1 PL (husacia alebo kačacia)
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň pomelieme, zmiešame so všetkými prísadami a dáme upiecť do vymastenej formy, najlepšie do formy "srnčí chrbát" (60 minút na 180 °C). Po upečení nakrájame a podávame s hlávkovým šalátom a chlebom. Chutia ako husacia/kačacia pečienka a sú lacnejšie.

  2. 2

    Ja to som zvykla podávať aj s ryžou na obed. Ak máte len bravčovú masť aj tú môžete použiť namiesto husacej či kačacej. Dokonca sme zvykli nahradiť bravčovú pečeň kuracou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia