Plnené morčacie prsia
Plnené morčacie prsia

Bryndzou plnené morčacie prsia na zeleninovom šaláte

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 14. mája 2020
Bryndzou plnené morčacie prsia na zeleninovom šaláte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava

Suroviny

850 g (vcelku)
50 g
1 zväzok
200 g
250 g
200 g
100 g
100 ml
2 strúčiky
2 vetvičky (čerstvý)
200 g




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia očistíme a nakrájame na hrubšie pláty. Naklepeme ich na rezne, osolíme a okoreníme. Sušenú šunku nakrájame na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahneme zo stopiek a nasekáme najemno. Špenát umyjeme a osušíme.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Bryndzu zmiešame s nasekanou šunkou a polovicou nasekanej cibuľky. Mierne okoreníme a zmesou naplníme morčacie prsia, ktoré zaistíme pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry, rozpálime lyžicu oleja a mäso v nej sprudka opečieme z každej strany. Pridáme maslo, víno a vložíme do rúry na šesť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme aspoň tri minúty odpočinúť a krájame na porcie.

  3. 3

    Na širšej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a pridáme do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujeme. Na záver tymian, dochutíme soľou, korením, pridáme špenát a niekoľkokrát zľahka prehodíme. Na tanier servírujeme teplý zeleninový šalát, navrch plnenú morčaciu kapsu a polejeme výpekom z mäsa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia