Kakaový koláč
Kakaový koláč

Vínovo-kakaový koláč videorecept

iflovefood - fotkaiflovefood, 6. mája 2020

Táto skvelá torta možno neočarí vzhľadom, ale rozhodne Vás prekvapí chuťou. Netradičná kombinácia červeného vína a kakaa stojí za vyskúšanie.
Zdroj: Youtube

16
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g
70 g
4 ks
100 ml
300 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    V malom hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, kakao, víno a privedieme k varu. Sirup, ktorý vznikol, necháme vychladnúť.

  2. 2

    2/3 sirupu zmiešame s múkou, vajciami a práškom do pečiva. Cesto nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, cca 45 minút.

  3. 3

    Po upečení urobíme do cesta dierky a prelejeme zvyšným sirupom.

  4. 4

    Tortu môžeme podávať teplú alebo studenú. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom zaujímavý recept, aj postup, páči sa mi, koláč je iste šťavnatý, s nádychom vína. Len škoda, že víno nepredávajú aj v malých objemoch......
1x zolik
zolik
@evanaaa (6.5.2020 18:13)
Cervene vino je vyborne aj na podliatie napr. hovädzieho mäsa, cervenej dusenej kapusty, na podliatie paradajok na spagetovu omacku. Ako samostatna omacka k steakom apod.
Cervene vydrzi v chladnicke aj niekolko tyzdnov. Teda pokial ho niekto nevypije.
U mna nema sancu vydrzat, priznavam bez mucenia ;-)

altyn
@evanaaa (6.5.2020 18:13)

Dostať kúpiť aj malú fľašu vína, myslím že asi dva deci, v Delii. Ale rátaj s tým že je predražené... Asi sa oplatí kúpiť celú fľašu a ako píše @zolik vydrží aj niekoľko týždňov, len treba dobre zavrieť.
evanaaa
Ďakujem vám za rady, veľká fľaša by nemala šancu ( u nás sa nepije žiadny alkohol), a @afataga , niečo sa mi hlavou premieľalo, že mi niekto niečo také radil, ale som zabudla, tak vďaka az pripomenutie, podívam sa. Musela by som dávať víno do jedál potajme, aby muž nezbadal, malá fľaša sa skôr schová, ako veľká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia