Snehové tortičky
Snehové tortičky

Snehové minitortičky s tvarohovo-jahodovou plnkou

siuuu - fotkasiuuu, 5. mája 2020
Snehové minitortičky s tvarohovo-jahodovou plnkou
Foto: siuuu

Milujem snehové pečivo už od detstva. Vtedy sme ho kupovali hotové balené, teraz si občas upečiem doma. Tento dezert bol rýchlovka - snehové Zobraziť celý popisMilujem snehové pečivo už od detstva. Vtedy sme ho kupovali hotové balené, teraz si občas upečiem doma. Tento dezert bol rýchlovka - snehové korpusy aj pusinky som mala hotové (robievam vtedy keď mi zostanú bielky a nechce sa mi robiť makrónky, uskladnené na suchom mieste zabalené v krabici vydržia dlho) a krém bol hotový raz-dva.

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 110 °C

Suroviny

Snehové korpusy (6 kusov):
2 ks
120 g
 štipka
1 ČL
1 ČL
Krém:
200 g
1 PL
1 kvapka
podľa chuti (čerstvé)




Postup

  1. 1

    Na korpusy som vyšľahala bielky so štipkou soli na sneh - vždy začínam na nižších obrátkach a postupne rýchlosť zvyšujem. Zašľahala som krupicový cukor a nakoniec som vmiešala ocot a kukuričný škrob. Zmes som dala do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou a nastriekala som na pekáč s papierom na pečenie tortičky s priemerom cca 10 cm a piekla som asi 1,5 hodiny na 110 °C. Po upečení som nechala tortičky vychladnúť na plechu. Dvojfarebné pusinky som urobila tak, že do vnútra jednorazového cukrárskeho vrecka som pomocou tubičky naniesla prúžky gélovej potravinárskej farby predtým ako som tam dala snehovú zmes.

  2. 2

    Na krém som zmiešala tvaroh (ja som mala teraz odtučnený) s práškovým cukrom, kvapkou potravinárskeho farbiva a kúskami čerstvých jahôd. Najskôr som chcela použiť rozmixované jahody ale tvaroh by potom zostal príliš riedky (aspoň ja mám takú skúsenosť).

  3. 3

    Krém som pomocou lyžičky naniesla na snehové korpusy a navrch som dala dvojfarebnú pusinku. A potom rýchlo degustovať - tieto tortičky nie sú na dlhé státie.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú lákavo. A snehové pečivo mám tiež od detstva rada. Postup vyzerá aj pre mňa zvládnuteľný, takže plánujem skúsiť. Vďaka za námet.
haji
Velmi pěkné minitortičky, hmm Jsi úžasně tvořivé děvče, milá @siuuu ! Tvoje fota nemají chybu, na dálku poznám, že kdo je autor. Jsi šikulka!!
45678
@siuuu (5.5.2020 14:34)

Mne úplne stačí pozerať sa na Tvoje úžasné fotoprezentacie, si veľmi šikovná a perfekcionalistka pre detail:-)
2x haji a siuuu
evanaaa
Tiež mám rada snehové pečivo, ako sa pekne rozpúšťa v ústach, kedysi som si kupovala snehové pusinky, teraz už nie....len by ma zaujímalo, či by sa dalo spraviť aj s náhradným cukrom - sladidlom? Nemáte skúsenosti?
1x siuuu
siuuu
@45678 (5.5.2020 14:47)

Ďakujem za milý komentár. Ale toto bola tá najrýchlejšia rýchlovka - toto bol zaručene najrýchlejší dezert, ktorý som robila ... korpusy som vybrala z krabičky, načatý tvaroh, ktorý som potrebovala minúť som zmiešala s cukrom, kvapkou farby a jahodami a iba rýchlo napatlala lyžičkou ... ale zo skúsenosti viem, že takéto náhodné veci mi zvyčajne vyjdú najlepšie (styling a fotečky).
siuuu
@evanaaa (5.5.2020 18:41)

Presne - ten úžasný pocit, keď sa to rozpúšťa na jazyku ... raz som sa pokúšala robiť sneh s xylitolom (brezový cukor), ale nešlo mi to veľmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia