Banánový chlebík
Banánový chlebík

Banánový chlebík

niika - fotkaniika, 1. mája 2020
Banánový chlebík
Foto: niika
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
4 ks prezreté
2 PL
2 PL
1 PL
1 hrnček
2 KL
podľa chuti
Rôzne variácie:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Navrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Banány a vajíčka vymixujeme ponorným mixérom, pridáme ostatné suroviny na cesto a na koniec jemne primiešame múku.

    Banánový chlebík  - obrázok 1
  2. 2

    Primiešame ľubovoľné ovocie, nasekané orechy alebo čokoládu podľa chuti. Formu na chlebíček (20x10x7 cm) vystelieme papierom na pečenie. Cesto nalejeme do formy a na vrch položíme pozdĺžne rozrezaný banán.

    Banánový chlebík  - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 30-40 minút na 180 °C.

    Banánový chlebík  - obrázok 3

Diskusia k receptu

atulienka
Bude to iste pochúťka. Skúsim, len neviem, či ten banán na vrchu je piaty a 4 banány sa dávajú do cesta, alebo do cesta sa dajú iba tri banány a štvrtý na vrch chlebíka.
mijaita
Upečeno, ale jeste neochutnano. Stydne a ceka na odpoledni kavu. Ale krasne voni s tim kakaem. Musela jsem umensit mnozstvi, byly jen dva banany. Ale mam pocit, ze bych tam dala trochu mlíka? Vic by vybehl, myslim.


1x niika
niika
3ks do cesta a 1ks rozkrojiť na vrch cesta, mala som to tak napísané v recepte ale nejak to pozmenili... :) @atulienka (3.5.2020 11:02)

niika
Krásny!
Ja mlieko nedávam..ak by ste chceli zdravšiu verziu môžete zameniť polohrubu muku na muku z ovsenych vložiek alebo hocijaku “lepšiu” ja to robím takto ale variant je veľmi veľa:) ďakujem za super foto ;) @mijaita (4.5.2020 09:57)

mijaita
Uz jsem zase chlebicek upekla, je to skvely, maly, rychly zakusek. Dnes s rozinkama a vlasakama, horky potreny myslem a pak "polepeny" takovou maslovou, karamelovou granolou z vlasaku.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia