Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Krtkova torta

bibuskam - fotkabibuskam, 26. apríla 2020
Krtkova torta
Foto: bibuskam

Fajná tortička aj pre tých najmenších.

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
120 g
130 g
150 g
50 g
1 bal.
120 ml
Náplň:
60 g
250 g (alebo ricotta)
1 bal.
150 ml
1 bal.
3 ks




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, mlieko, kakao, maslo a žĺtky.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

  3. 3

    Cesto dáme do vymastenej okrúhlej tortovej formy a pečieme na 200 stupňov cca 30 minút.

  4. 4

    Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu. Zmiešame s tvarohom alebo ricottou, vanilínovým cukrom a najemno nastrúhanou horkou čokoládou.

  5. 5

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Z korpusu vydlabeme stred. Na vydlabaný korpus poukladáme banány pozdĺžne prerezané na polku. Na banány navrstvíme tvarohový krém a posypeme nadrobeným vydlabaným korpusom. Dáme vychladiť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia