Langoše do chladničky

maryama - fotkamaryama, 25. apríla 2020
Langoše do chladničky
Foto: maryama

Tento recept na langoše je super v tom, že vždy si môžete pripraviť čerstvé. Cesto vydrží v chladničke pár dní. V pôvodnom recepte od Zobraziť celý popisTento recept na langoše je super v tom, že vždy si môžete pripraviť čerstvé. Cesto vydrží v chladničke pár dní. V pôvodnom recepte od maminky je kyslá smotana, ale vyšli výborné aj z bieleho jogurtu.

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

250 ml
250 ml vlažná
800 g
1 ČL
42 g
troška
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zarobíme kvások. Do misky rozdrobíme droždie, pridáme trošku kryštálového cukru, vlažnú vodu a zmes zasypeme troškou hladkej múky. Prikryjeme utierkou a necháme chvíľu odpočívať, kým vzíde kvások.

  2. 2

    Do väčšej misky dáme múku a soľ. Pridáme kvások a kyslú smotanu. Zamiesime vláčne cesto. Misku s cestom zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.

  3. 3

    Keď je cesto vykysnuté, môžeme sa pustiť do vyprážania. Do panvice dáme olej, približne centimeter vysokú vrstvu a rozohrejeme. Ruky si poriadne naolejujeme a odštipneme z cesta menší bochníček, z ktorého olejovými rukami ľahko vytvarujeme langoš. Vypražíme v oleji z oboch strán.

    Langoše do chladničky - obrázok 3
  4. 4

    Vrch langoša môžeme potrieť roztlačeným cesnakom zmiešaným s olejom a dať prílohy podľa chuti.

Diskusia k receptu

denyany
Áno, sú výborné aj s jogurtom. A používam hladkú múku T650, zdajú sa nám chutnejšie ako z dvojnulky.
apfel
Na takýto langošik som mala chuť už dosť dlho. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia