Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Fazuľovica s údeným mäsom

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020
Fazuľovica s údeným mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
300 g
80 g
120 g




Postup

  1. 1

    Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku. Do hrnca pridáme namočenú fazuľu a údené mäso, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia fazule.

  2. 2

    Potom z polievky vyberieme rebrá, jazyk a koleno. Z rebier oberieme mäso, jazyk očistíme a nakrájame na plátky, z kolena vyberieme kosť a mäso nakrájame na kocky. Pripravené mäso dáme späť do polievky.

  3. 3

    Klobásu nakrájame na tenké kolieska a s nastrúhaným cesnakom opražíme na panvici. Dáme do polievky a spolu 5 minút povaríme.

Diskusia k receptu

haji
Bude jistě výborná, silná - nejspíš pro celý lesnický závod a přilehlou pilu. Bude také dost mastná, i pro peněženku. Dala bych si testovací vzoreček.
chemik
Fazolovka bude určitě vynikající, pravá maďarská z Komárna, ale recept je z Hostince a přitom neuvádí na kolik porcí vystačí množství uvedených surovin resp. objem vody. Jestliže se v hrnci zaleje celé koleno, celý hovězí jazyk, žebírka a fazole až povrch tak musí být hrnec velký. Když se pak všechno nakrájí a na polévku vezme od všeho jen po 200 g, tak kolik bude polévky? Se zbytkem si v Hostinci u čierneho psa jistě nějak poradí, a my doma také, ale nevím jestli vařím pro 6 nebo 12 lidí a moje domácí ženské moc hustou polévku nerady, kdežto my chlapi ano.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia