Punčový zákusok
Punčový zákusok

Kokosovo-punčový rez

zdejka - fotkazdejka, 19. apríla 2020
Kokosovo-punčový rez
Foto: Zdejka
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
3 PL
Kokosový krém:
120 g
200 g
250 ml
300 g
Punčová plnka:
350 g
300 g
200-300 ml
Navrch:
4 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme ostatné suroviny. Cesto vylejeme na kokosom vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov, približne 15 minút.

  2. 2

    Kokosový krém: Do vriaceho mlieka pridáme cukor a kokos. Odstavíme od sporáka a necháme vychladnúť. Medzitým, vyšľaháme maslo do peny a postupne primiešavame kokosovú zmes. Hotový krém odložíme do chladničky.

  3. 3

    Punčová plnka: Najskôr zomelieme piškóty a postupne pridáme ostatné suroviny. Rum (alebo šťavu z druhého citrónu) prilievame dovtedy, kým hmota nebude roztierateľná. Môžeme pridať aj punčovú arómu.

  4. 4

    Na upečený korpus natrieme punčovú plnku a na ňu kokosový krém. Podľa návodu na obale pripravíme punčovú polevu a ňou polejeme celý koláč.

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný koláč a určite aj chutný, pretože kokos a punč sú výborná kombinácia ... ja som skúšala prvý krát cca pred rokom, a chutil mi snáď viac ako klasický punčák ;-)


haji
Pěkný receptík, suroviny i foto, jsi šikulka! Prosím, doplníš rozměr plechu, děkuji.
kvakac
Matička skackavá tak toto bude aj môj obľúbený rez (Rumenige ho budem volať). To bude veľa pesničiek. Vďaka za recept. A rum ma byť aký?
struk
Prosím,PDP nejde do cesta?Nemali by sa žĺtka zvlášť a bielka zvlášť,aby bolo cesto nadýchane?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia