Bravčová nátierka
Bravčová nátierka

Sterilizovaná bravčová nátierka fotorecept

niika - fotkaniika, 24. apríla 2020
Sterilizovaná bravčová nátierka (fotorecept)
Foto: niika
17 pohárov (235 ml)
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg mleté
1 ks veľká
6 Strúčiky
10 ks
1 pohár (720 ml)
1 malý pohár (200 ml)
1 malý pohár (350 ml)




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným mixérom, nátierka bude jemnejšia a ľahšie sa bude rozotierať.

    Sterilizovaná bravčová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotová zmes.

    Sterilizovaná bravčová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou naplníme fľaštičky nie úplne doplna, uzatvoríme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou po okraj viečka (viď foto), zakryjeme pokrievkou a keď voda začne vrieť, odstopujeme si dve hodiny.

    Sterilizovaná bravčová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch hodinách fľašky vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa môže nátierka hneď konzumovať, skladujeme v chladničke alebo v studenej miestnosti.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dalo by sa vyskúšať z polovičnej dávky, aj mne sa zdá veľa horčice, aby to nebolo moc kyselé, lebo ona je skôr kyselkavá.....a ostatné, možno sa to dá trocha pozmeniť, tie pridané suroviny, ale základ nechať. A ešte aby to bolo aj trochu pikantné, nejaké to "čípoš" by som pridala.
niika
Je to skôr podľa chuti, ja mám veľmi rada keď je natierka taká “paprikova” čiže kapie dávam viac, ak máte radi menej stačí dať polovičku, kyslá z horčice nie je, stačí dať jednu menšiu cca 200ml plnotučnu horčicu, a hlavne dobre vymixovať ponornym mixerom nech je taká jemná, najlepšie je ak skúsite najprv v menšom množstve, ochutnate ako chuti takto, a potom si už podľa seba niečo pridáte a niečo odoberiete :) @evanaaa (25.4.2020 18:26)

kimlo
Kde sa dajú tie poháriky kúpiť?
niika
Rada by som poradila ale poháriky som kupovala v jednom supermarkete v zahraničí, kde bývam, snáď na nich niekde natrafíte @kimlo (27.4.2020 08:35)

2x kimlo a haji
kimlo
@45678 (27.4.2020 16:59)
Ďakujem, ale to nie sú tie z fotky.... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia