Banánovo-ovsené vafle

siuuu - fotkasiuuu, 5. apríla 2020
Banánovo-ovsené vafle
Foto: siuuu

Na vafliach ma odjakživa fascinujú ich mriežky. Ale prvýkrát som ich ochutnala iba asi pred rokom. A konečne po X rokoch som si Zobraziť celý popisNa vafliach ma odjakživa fascinujú ich mriežky. Ale prvýkrát som ich ochutnala iba asi pred rokom. A konečne po X rokoch som si zadovážila vafľovač, teda keďže ja sa snažím byť žienka praktická - tak som zvolila prístroj 3 v 1. Ja preferujem také aspoň kúsok zdravšie receptúry a aj tento recept k nim patrí. Recept som našla na internete a keďže tu som ho nenašla, pridávam.
Zdroj: internet

4
porcie
5 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (200 ml)
1 hrnček (hustý)
1 ks zrelý
2 ks menšie
1/2 ČL
podľa chuti (alebo mletá škorica)
kúsok  (na potretie vafľovača)




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 200 ml. Všetky suroviny som šupla so mixéra a zmixovala na kompaktnú hmotu. Vzniknutú zmes som nechala postáť 15 minút. Tá moja trocha zhustla, tak som pridala kvapku vody, ale aj tak nebola taká tekutá ako v pôvodnom recepte, ale v konečnom dôsledku to nevadilo - zmes som rozotrela na vyhriate platne, ktoré som tesne predtým potrela kúskom masla a piekla som cca 10 - 12 minút.

  2. 2

    Dobu pečenia treba prispôsobiť konkrétnemu vafľovaču - ja mám taký s hlbokou štruktúrou, kam sa vojde veľa zmesi, tak sa pečú dlhšie. V pôvodnom recepte sa čas neuvádza. Už predtým som pripravovala jablkové vafle podľa receptu z Varechy a tiež sa piekli dlho.

  3. 3

    Mne vyšli 4 vafle, ale mám také mega veľké vafle, kde na 1 porciu jeden kus pokojne postačí. V pôvodnom recepte sa uvádza 10-12 kusov, ale zobrazený je iný typ vafľovača, ktorý naraz upečie 4 malé trojuholníkové vafle. Ja som robila na raňajky s ovocnou omáčkou - čerstvé rozvarené jahody a maliny s trošičkou cukru.

Diskusia k receptu