Latte a cappuccino doma videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 5. apríla 2020

Chcete si urobiť latte alebo cappuccino doma? Potrebujete iba french press/kanvicu na kávu/kafetiér, teplomer, dobrú kávu a mlieko. Poďme na to.
Zdroj: Z YouTube

1
porcia
15 minút
príprava
Latte a cappuccino doma (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

2 PL mletá
100 ml




Postup

  1. 1

    Do kafetiéru dáme dve lyžice mletej dobrej kávy a zalejeme vriacou vodou. (Toto množstvo je na jeden pohár kávy). Necháme odstáť a potom pretlačíme.

  2. 2

    V panvici zohrejeme mlieko na 60 °C. Najlepšie je použiť teplomer, lebo teplota je dôležitá. Ak mlieko prehrejeme bude viac trpké.

  3. 3

    Mlieko nalejeme do kafetiéra a napumpujeme okolo 30-krát, aby sa urobila pena. Pohárom párkrát buchneme po stole, aby praskli zbytočné bublinky v mliečnej pene.

  4. 4

    Na latte použijeme vysoký pohár. Nalejeme kávu a zalejeme mliekom. Ak nechcete, aby sa mlieko a káva zmiešali, tak najprv nalejte mlieko a potom kávu. Na cappuccino použijeme širokú šálku. Nalejeme kávu a potom vyšľahané mlieko. Posypeme Grankom.

  5. 5

    Rozdiel medzi latte a cappuccinom je nielen pohár ale množstvo peny. Na latte potrebujeme viac peny ako na cappuccino. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tomeska
Ja som si urobila radost vianočnú i narodeninovú a kúpila si kávovar. Laté si robím trochu jednoduchšie. Mlieko zohrejem v mikrovlnke, našlahám malou špirálkou na baterky do tuha a šup pod kávovar. Ak sa mi nechce zohrievat mlieko, tak ho len našlahám- ide to- do tuhej peny a pustím kávu. A pena drží hodne dlho . Ale aby som nekrivdila kávovaru, on mi tú penu urobí tiež, ale tá malá mrška špirálka je šikovnejšia.
marienka44
Ja som pripravila podľa návodu, mám z Rakuska takú mechanickú vrtuľku a tou som napenila mlieko vo vysokom šejkri a pridala som do kávy urobenej v prekvapkavajúcom prístroji (položí sa na plyn. horák).
Je výborná, aj keď improvizovaná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia